Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Igor1

13. 6. 2011 12:50
Není třeba nic sjednocovat ani zvyšovat

Příjmy veřejných rozpočtů totiž vůbec nejsou o tom jaká je sazba kterékolik daně. To je jen vějička, kterou politici používají na prostý lid před volbami. Jde o to, aby se ty daně konečně vybíraly, tedy aby byly zákony, které to umožňují a ne jak je tomu doposud. DPH je pro obrovské množství podnikatelů i firem zdrojem bezpracných zisků a příspěvkem k nálupům pro osobní potřeby. Tyto firmy odčerpávají ze státní kasy víc než všechny socky dohromady! Daň z příjmů je něco, co desetitisíce podnikatelů vůbec nezná, protože jí nikdy neplatili. A tak by se dalo pokračovat. Proto říkám: "Nezvyšujte daně, ale začněte je vybírat!"

0 0
možnosti
MK

komentator-1

13. 6. 2011 13:51
Re: Není třeba nic sjednocovat ani zvyšovat

člověče, dejte pozor, abyste svou závistí nezalkl! Aby mohl podnikatel "schovávat" svoji osobní spotřebu do výkonu firmy a ušetřit tak DPH, musí nejdřív vygenerovat násobný zdaněný obrat. Vy očividně o podnikání víte velké kulové, protože jinak byste takovou věc nemohl nikdy napsat!

0 0
možnosti
MC

Milovnik cdROMU

13. 6. 2011 12:50
Jednotná sazba zamezí danovým podvodům?

I toto tvrzení je zcela lživé, právě na opak, chystám se stavět dům, pokud lze stavět s 10% DPH je možé, že bych v některých případech akceptoval tuto daň, ale je zcel jisté, že17.5%  neakceptuji a provedu optimalizaci do 0 zazby DPH. Na pruměrném domě ušetřím přes 500.000 Kč, které stát neuvidí, proč by také měl, něvšiml jsem si, že by na mou stavbu chodili hákovat státní úředníci a DPH není nic jiného než povinné výživné pro státní dobytek.

0 0
možnosti
MK

mKoukol

13. 6. 2011 13:20
Re: Jednotná sazba zamezí danovým podvodům?

Docela by mě zajímalo, jak při jednotné sazbě DPH lze provést optimalizaci na 0 %. Pokud máte na mysli provádění prací tzv. "bez papíru", pak možná něco ušetříte, ale jak snížíte na nulu DPH u materiálu, to vážně nechápu. Možná by se vyplatilo provést totální optimalizaci a štípnout matroš ve stavebninách (nebo na nějaké státní stavbě, kde stejně krade každý)...

0 0
možnosti
JK

barbudos

13. 6. 2011 12:40
Politické Lipany.

Ta vláda politickou sebevraždu již páchá. Nejen aférkami, ale svými pokusy, jak  lidi její konání vezmou. Je to škoda, jedna z málo vlád, která na svém počátku měla podporu a slibovala možnost změn.Teď má na krku provaz a  smyčku neustále zkracuje.Vládnutí Mirků Dušínů se nekoná.[>-]

0 0
možnosti
PC

pivovarský chasník

13. 6. 2011 15:17
Re: Politické Lipany.

Vláda jako celek je již nyní v podstatě politická mrtvola. Podporu, poměrně širokou, kterou měla, si očividně nezasloužila.

0 0
možnosti
MC

Milovnik cdROMU

13. 6. 2011 12:39
Nafta LTO

Vážený autore LTO a nafta se neliší sazbou DPH , ale sazbou spotřební daně, která je na naftu 10,95 KJč/litr

0 0
možnosti
MK

mKoukol

13. 6. 2011 12:20
Dvojí sazba DPH slouží jen pro oblbování lidí

Pokud si někdo myslí, že díky snížené sazbě DPH je levnější jídlo, knihy nebo MHD, je na omylu. Nižší sazba znamená jen to, že firmám zůstane z celkové ceny více peněz. Je bláhové se domnívat, že kdyby se např. DPH vůbec neplatilo, byl by levnější lístek na MHD v Praze, Češi by kupovali více knih apod. To se sazbou DPH vůbec nesouvisí.

Jednotná daň má obrovskou výhodu, že zamezí dohadům a tlakům různých lobistů o tom, co má být v nižší sazbě. Přispívá tak ke snížení korupce, což je vždy ku prospěchu věci.

0 0
možnosti
MC

Milovnik cdROMU

13. 6. 2011 12:35
Re: Dvojí sazba DPH slouží jen pro oblbování lidí

Vy budete státní zaměstnanec, mimo, ale svá moudra trousíte všude, nezlobte se, ale každá firma kalkuluje svou cenu jako cenu bez DPH a tu k ceně zboží přičítá , čili pokud by sazba DPH byla 0 klesla by cena o dané procento , tvrdit cokoliv jiného je prostě ekonomicka hovadina.

0 0
možnosti
CR

chemba

13. 6. 2011 11:50
Co udělá hrázný, když protéká voda hrází?

A ) ucpe díry nebo za B ) zvýší přítok vody do přehrady? Kalousek díravou přehradu státní kasy jak cedník, kde odtékají státní peníze nekontrolovatelně neznámo kam nespraví. On zvýší daně a tím zvýší přítok peněz do státní kasy. Možná na čas udrží hladinu ve stejné výši ale nakonec stejně zase penízky odtečou. Tato vláda rezignovala na jakékoli reformy, děla jen drobné přesuny peněz a klíčová věc, reforma veřejných financí není ani na pořadu dne.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 6. 2011 10:48
O prázdnotě státní kasy a nutnosti jí naplnit, není pochyb.

"O prázdnotě státní kasy a nutnosti jí naplnit, není pochyb." No, to není. Ale ono naplnit kasu, v které jsou díry, na které jsou napojené penězovody, má asi stejnou naději na úspěch, jako snažit se naplnit vodou síto.

A téma druhé, proč ne jednotnou daň - ale formou jejího snížení.

Ono by to fungovalo - kdyby se nekradlo. Vláda, co si říká pravicová, zvyšuje daně. Ona totiž není pravicová, ale zdefraudovaná, a ty peníze v kase nutně potřebuje - aby bylo z čeho krást. Vyschlá kasa znamená vyschlé penězovody, a žádné výhodné zakázky pro firmy s akciemi na doručitele.

Že tihle paraziti, co se vydávají za politiky, už svého hostitele zabíjejí? Ale jim je to jedno, oni mají kam jít. Nakonec si exODSáci s exsocany potřesou ve Švýcarsku nebo na Floridě na bbq party, kde zavzpomínají na staré dobré časy, kdy vytunelovali celý stát.

0 0
možnosti
AK

adua

13. 6. 2011 11:08
Re: O prázdnotě státní kasy a nutnosti jí naplnit, není pochyb.

Souhlasím a dodávám,že před několika týdny pan Kalousek sám prohlásil, že nepomůže naší finanční situaci ani to zvýšení DPH.!!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 6. 2011 23:00
Máte pravdu

Dvě sazby DPH umožňují, že celkový efekt DPH je progresivní, lidé kupující dražší věci jsou obvykle ti s vyššími příjmy, jsou vyšší sazbou více zdaněni. Sjednocení sazeb znevýhodňuje lidi s nižšími příjmy, je mi záhadou, proč se vláda o něco takového pokouší. :-(

0 0
možnosti

petr66

12. 6. 2011 22:44
Mě se váš článek libí

a přpadá mi velmi rozumný.  KarmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1167x
Věk: skoro 44, povoláním ekonom, myšlením účetní. Člen KDU-ČSL.

Seznam rubrik