Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

8. 5. 2011 11:48
.

A můžete mi dát jeden jediný objektivní důvod proč by mělo být manželství povážováno za něco proč poskytovat lidem privilegia?

A tím v podstatě diskriminovat nás kterým připadá celý institut maželství směšný zastaralý a zbytečný?

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

8. 5. 2011 11:15
Neměl jste přemlouvat dědu a bábu

teď je pozdě bycha honit Rv

0 0
možnosti
JO

oneill

8. 5. 2011 9:40
Progresivní daň je matematický nesmysl

Soudruhu M.J., uvědomte si jednu zásadní nevýhodu progresivní daně: daňový základ je příjem za časovou jednotku. Jednotka jeden rok je sice poměrně dlouhá, ale ne dost. Klidně mohu mít jeden rok mimořádný příjem a další roky být na suchu.

Typicky jde o tvůrčí činnost nebo prodej nemovitosti (toto je specifický případ, protože "zisk" je vlastně jen korekce inflace). U duševně pracujícího je běžné několik let tvořit a pak mít krátkodobý profit z prodeje.

Existovaly mechanismy pro rozložení nákladů do několika zdaňovacích období, což neřešilo problém a ještě více komplikovalo daňový systém.

V systému rovné daně platím vždy z toho, co vydělám bez ohledu na to jak rychle to vydělám.

0 0
možnosti
VT

hinny

8. 5. 2011 9:10
fascinuje mne

jak se oranžoví lemplové stále starají o cizí výdělky, které chtejí ukrást pro sebe a sobě podobné - proč se raději nestarají o to aby oni sami vydělali více !!!!

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

8. 5. 2011 8:33
Společné zdanění manželů, partnerů, dědečků, dětí,...

PROČ zase zavádět nějaké daňové výjimky na společné zdanění manželů? A proč jen manželů? Co takhle do širší rodiny pro společné zdanění zahrnout i vydělávající děti, babičky, sourozence, prarodiče, bratrance? 8-o

-

NENÍ jednodušší nastavit systém, kdy každý zdaní svůj příjem nějakou sazbou a zaplatí odvody? PROČ pořád nějaké úlevy a výjimky? Na jedné straně požadujete progresivní daň, na druhé zase chcete nějaké úlevy. Trochu postavené na hlavu! 8-o

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

8. 5. 2011 8:35
Re: Společné zdanění manželů, partnerů, dědečků, dětí,...

Mimochodem, progresivní zdanění opravdu demotivuje snažit se více vydělat, když člověk vidí, kolik musí odvádět státu za svou snahu, práci přesčas, či o sobotách a nedělích. ROVNÁ daň je jediný spravedlivý systém, který opravdu motivuje! 8-o

0 0
možnosti
PR

Rusy

8. 5. 2011 8:26
Vážený autore,

zrovna od lidovců bych čekal jiný návrh. Progresivní zdanění se společným zdaněním manželů je extrémně výhodné pro bezdětné páry s různě vysokým příjmem. Zkuste si porovnat míru zdanění  dle modelu do r. 2007 pro bezdětný pár s příjmy 50 a 15 tis. Kč s rodinou se 3 dětmi a jediným nositelem příjmu ve výši 65 tis. Kč

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

8. 5. 2011 8:32
Nevím, jestli nestřílíte vedle

Nevím, proč srovnáváte "dětné" a bezdětné páry. Já si myslím, že o tom článek není. Můžete mít pravdu v tom, že ryze ekonomicky je nejvýhodnější být bezdětným, ale to není nic nového, to bylo ve společnosti vždycky.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

8. 5. 2011 8:25
Ta odpověď je jednoduchá, milý Holmesi

S p o l e č n é   z d a n ě n í  manželů  j e   zcela  n e s m y s l n é   p ř i   r o v n é   d a n i.    Společné zdanění udělalo matematicky jedinou věc:  přesunulo část příjmů s vyšší daňovou sazbou k nízkopříjmové (a tedy méně daněné) manželce a bylo méně daněno.  Tento efekt samozřejmě v případě rovné daně nenastane.  Jediné - nižší odpočet na nepracující manželku než na plátce daně lze samozřejmě odstranit případným srovnáním těchto částek (já ovšem nevidím důvod).

Chcete to věci rozumět, pak lze teprve kritizovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1167x
Věk: skoro 44, povoláním ekonom, myšlením účetní. Člen KDU-ČSL.

Seznam rubrik